SAPORI E DISSAPORI, GOJI A GO GO

SAPORI E DISSAPORI, GOJI A GO GOSAPORI E DISSAPORI, GOJI A GO GO

Hanno da pochissimo inaugurato il loro Bistrot giusto accanto alla loro rinomata gastronomia…. il pesce surgelato a Terranuova Bracciolini!?! Sicuramente un progetto ambizioso che però ha preso forma grazie alle sapienti mani di due sorelle, un fratello e una dipendente che a dire di tutti è una “sorella acquisita”.
Sapori e Dissapori è un ambiente familiare e raffinato, tra innovazione e tradizione il nome del locale caratterizza l’atmosfera ed i clienti ne entrano a far parte senza alcuno sforzo. Abbiamo deciso insieme di presentare i nostri prodotti organizzando due giornate intitolate Goji a Go Go.


Credo che la loro creatività sia inferiore solo alla loro simpatia; tutti i giorni preparano, sistemano, servono e lo fanno da anni conservando sempre una sincera cortesia e con i clienti abituali si concedono anche qualche battuta sagace.
Una bella squadra dove si fa il capitano a turno, dove si condivide la fatica e si allena la passione; personalmente provo molta ammirazione per chi come loro ha come si dice un mestiere in mano ma che cerca comunque di rinnovare e rinnovarsi.
Il tempo passato con loro è stato molto piacevole e credo che i loro clienti la pensino come me.

Qui sotto gli i piatti che hanno presentato: Pasta con code di gambero e Goji Toscana; Insalata di sorgo con tonno, verdure e  Goji Toscana; Baccalà gratinato; Insalata di seppie; Macedonia al profumo d'Oriente e Cheescake con confettura a bacche di Goji Toscana.


Nella sezione ricette o cliccando sopra ciascun piatto, potrete approfondire la preparazione di queste bontà.

our numbers



8.200
LYCIUM BARBARUM PLANTS

In the Val di Chiana, we have selected and planted  8,200 Lycium Barbarum plants. We are among the principal European producers of Goji berry.  We are in the process of converting to Demeter and, with these techniques that respect the environment, we obtain products with unique characteristics.

3,5
HECTARES OF CULTIVATION

Our land is in Val di Chiana (Arezzo).  It is here, in Tuscany, that the Goji berry has found its ideal environment in which to flourish.  We transform our organic Tuscan Goji berry into compotes, jams, and juices following artisan processes and use fruit and vegetables predominately from our region.

+20%
ZEAXANTINA

Our Tuscan Goji berry, a product of bio-dynamic farming, has demonstrated on average a 15-20% higher content of zeaxantina dipalmitato with respect to the best fruits in distribution.  Zeaxantina is the principal antioxidant in Goji berries, easily assimilated by our organism.

100
TONS OF GOJI BERRY

In 2015, we had our first, true harvest of Goji berries.  Our production of Tuscan Goji berry will increase over the years to about 100 tons of the fresh product.  We hope to reach this productive capacity in 2019.  The Goji berry falls into the category of supplements with antioxidant properties

SUPERFRUIT

Goji berry, an ally to our health

The nutritional value of Tuscan Goji berry is included in the so-called super fruit, true allies of our health.  They combat cell aging thanks to their high vitamin content, minerals, fibers, enzymes, antioxidants and fito-nutrients.

BIODYNAMIC

We are in the process of converting to Demeter

Our  cultivation of Tuscan goji berry in the Val di Chiana (Arezzo) is organically certified  and we are in the process of converting to Demeter.  Our company has launched important research projects with Italian universities which have verified the properties of our Tuscan Goji berry.

ITALIAN

But open to the whole world

Bio Fattorie Toscane is an all Italian capital company, founded on a project of production, processing and valorization of the Tuscan Goji berry.   But our doors are open to the world and our products are valued and sought after even abroad.