BIO FATTORIE ESEMPIO D'INNOVAZIONE

BIO FATTORIE ESEMPIO D'INNOVAZIONEBIO FATTORIE ESEMPIO D'INNOVAZIONE
 

 La storia imprenditoriale di Bio Fattorie Toscane si caratterizza per due elementi: ricerca e innovazione. Anche per questo venerdì 30 gennaio 2015 la società agricola è stata protagonista di "Agribio - L'innovazione della ricerca Biotec nello sviluppo di nuovi prodotti agroalimentari".

Il convegno si è tenuto nella Sala Colonna Rossa della Provincia di Arezzo e per Bio Fattorie sono intervenuti il presidente Franco Fabbriciani e l'agronomo Fabio Primavera, che ha parlato di "Coltura e coltivazione: il Goji in Valdichiana".

Sul fronte della ricerca effettuata sul Goji Toscana, invece, ci sono stati i contributi di Emanuele Goti del Ciabiaci dell'Università di Firenze ("Studi preliminari e messa a punto della caratterizzazione molecolare dei prodotti dal campo") e della professoressa Anna Rita Bilia del dipartimento di Chimica dell'Università di Firenze ("Ricerca sui principi attivi: la qualità e la peculiarità del Goji").

Il convegno si è chiuso parlando dell'utilizzo del Goji Toscana da parte di Bio Fattorie. Rossella Boni è intervenuta su "Goji e suoi derivati: i vantaggi competitivi della ricerca".

 

our numbers



8.200
LYCIUM BARBARUM PLANTS

In the Val di Chiana, we have selected and planted  8,200 Lycium Barbarum plants. We are among the principal European producers of Goji berry.  We are in the process of converting to Demeter and, with these techniques that respect the environment, we obtain products with unique characteristics.

3,5
HECTARES OF CULTIVATION

Our land is in Val di Chiana (Arezzo).  It is here, in Tuscany, that the Goji berry has found its ideal environment in which to flourish.  We transform our organic Tuscan Goji berry into compotes, jams, and juices following artisan processes and use fruit and vegetables predominately from our region.

+20%
ZEAXANTINA

Our Tuscan Goji berry, a product of bio-dynamic farming, has demonstrated on average a 15-20% higher content of zeaxantina dipalmitato with respect to the best fruits in distribution.  Zeaxantina is the principal antioxidant in Goji berries, easily assimilated by our organism.

100
TONS OF GOJI BERRY

In 2015, we had our first, true harvest of Goji berries.  Our production of Tuscan Goji berry will increase over the years to about 100 tons of the fresh product.  We hope to reach this productive capacity in 2019.  The Goji berry falls into the category of supplements with antioxidant properties

SUPERFRUIT

Goji berry, an ally to our health

The nutritional value of Tuscan Goji berry is included in the so-called super fruit, true allies of our health.  They combat cell aging thanks to their high vitamin content, minerals, fibers, enzymes, antioxidants and fito-nutrients.

BIODYNAMIC

We are in the process of converting to Demeter

Our  cultivation of Tuscan goji berry in the Val di Chiana (Arezzo) is organically certified  and we are in the process of converting to Demeter.  Our company has launched important research projects with Italian universities which have verified the properties of our Tuscan Goji berry.

ITALIAN

But open to the whole world

Bio Fattorie Toscane is an all Italian capital company, founded on a project of production, processing and valorization of the Tuscan Goji berry.   But our doors are open to the world and our products are valued and sought after even abroad.